Eesti Energia müüb Inglismaa elektrijaamale metallitooteid

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia
Eesti Energia Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eesti Energia tütarettevõte Enefit Solutions asus hiljuti valmistama õhu- ja gaasikanaleid Inglismaal Middlesbrough linna lähistel asuva biokütusel töötava elektrijaama jaoks.

Elektrijaama ehituse käigus projekteerib, toodab ja transpordib Enefit Solutions Inglismaale üle 800 tonni metallkonstruktsioone – õhu- ja gaasikanaleid ning muid lisaseadmeid. Enefit Solutions on projekti kaasatud läbi rahvusvahelise tehnoloogiakonsortsiumi Amec Foster Wheeler, mis osaleb Inglismaa ühe suurima biokütusel töötava elektrijaama (Tees Renewable Energy Plant) ehituses.

«Suuremahulistest rahvusvahelistest projektidest osavõtt kinnitab ühest küljest töötajate pädevust ja ettevõtte usaldusväärsust, teisest küljest annab see meile lisakogemust ja -kompetentsi» sõnas Enefit Solutionsi juhatuse esimees Ott Licht. «Projekti kõik etapid, alustades projekteerimisest 3D mudelite baasil ja lõpetades logistika korraldamisega, teostame oma jõududega. Esimesed tooted saadetakse Inglismaale alanud mais,» kinnitas Licht.

Koostööprojekt Enefit Solutions’i ja Amec Foster Wheeler’i vahel kestab järgmise aasta keskpaigani. Enefit Solutions’i jaoks on metallkonstruktsioonide kogukaalu arvestades tegemist samas suurusjärgus projektiga,  kui hiljutine Äänekoski projekt Soomes, kus Enefit Solutions valmistas biomassitehase jaoks etteandeseadmed. 

Biokütusel töötava Tees’i elektrijaama projekteeritud võimsuseks on 299 megavatti. Arendajaks on MGT Power tütarettevõte MGT Teesside. Elektrijaama maksumus on ligikaudu 650 miljonit inglise naela ehk ca 770 miljonit eurot. Elektrijaama ehitus algas käesoleva aasta alguses ning käikulaskmine on planeeritud 2020. aasta alguseks. Elektrijaama hakkab opereerima Soome riigile kuuluv energiaettevõtte Fortum.

Eesti Energia kontsernis on Enefit Solutions elektrijaamade ja õlitehaste tehnoloogialahenduste peamine arendaja, valmistaja ja hooldaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles