Aivar Koka riigihankepäev värvus mustaks (6)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu majanduskomisjoni esimehele Aivar Kokale oli riigihankeseaduse hääletus mõru pill, sest paljud koalitsioonikaaslased ei hääletanud.
Riigikogu majanduskomisjoni esimehele Aivar Kokale oli riigihankeseaduse hääletus mõru pill, sest paljud koalitsioonikaaslased ei hääletanud. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu majanduskomisjon esitas fiaskoga lõppenud riigihankeseaduse eile taas ilma ühegi paranduseta riigikogule, sest koalitsioonipoliitikud nimetavad alltöövõtjate kaitseks üllatuslikult lisatud punkte tähtsamaks suurehitiste õigeaegsest valmimisest.

Valitsusliit klammerdub alltöövõtjate kaitseks lisatud punktidesse, hoolimata sellest, et uuenduse kaitsjad ei osanud Postimehele soovitada ühtegi alltöövõtjat, kes võiks drastilise muudatuste vajadust oma sõnadega põhjendada.

«Minu hea sõber on manalateed läinud, sest ta tunnetas, et peatöövõtjad jätavad viimase hetke arved maksmata,» ütles majanduskomisjoni esimees Aivar Kokk (IRL). «Eestis on ju nii tuntud juhtum Facioga, kes jättis paljudele alltöövõtjatele arved tasumata.» Ühtegi seadusemuudatust soovinud alltöövõtufirmat ei soovinud Kokk mainida.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles