Osa kohalikke näeb Haapsalu raudtee taastamises suuri probleeme

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu raudteejaam.
Haapsalu raudteejaam. Foto: Peeter Langovits

Eelmisel nädalal teatas peaminister Jüri Ratas, et raudtee tuleks ehitada Rohuküla sadamani, kuid osa kohalikke elanikke leiab, et kiirrongitee rajamiseks maaomanikelt maa sundvõõrandamine ja uue raudteetammi ehitamise tulemusena võimalik kaevude tühjenemine seab nemad projektis kaotaja rolli.

Raudtee õgvendamiseks tuleks sundvõõrandada osa mõningate maaomanike maast ja uue raudteetammi muldkeha ehitamisel ähvardab oht, et Allikmaa külas jäävad kaevud tühjaks, vahendab ERR. Nii ütleb 72 projekti sellisele versioonile vastulause kirjutanud inimese esindaja, ise kohalik Peep Rajaveer. 

"Kui osutub vajalikuks rajada raudteetrassi uus muldkeha ja kui see toob kaasa küla kaevude tühjenemise, siis arendaja peab leidma võimaluse küla 12 talule veevarustuse tagamiseks," ütles advokaat Peep Rajaveer.

Rahandusministeeriumi planeeringute osakonna juhataja Tiit Oidjärv ütles, et eesmärgiks kogu tegevusel on ikkagi kiire ühenduse loomine kahe suure keskuse Tallinna ja Haapsalu vahel. 

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles