Rakvere lihatööstuse omanikfirma koondab üle saja inimese (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HKScani siseauditi direktor Karri Westman, Baltikumi äriüksuse juht Anne Mere ja kontserni tegevjuht Jari Latvanen pärast möödunud aasta lõpus toimunud juhtkonnavahetust Eestis.
HKScani siseauditi direktor Karri Westman, Baltikumi äriüksuse juht Anne Mere ja kontserni tegevjuht Jari Latvanen pärast möödunud aasta lõpus toimunud juhtkonnavahetust Eestis. Foto: Sander Ilvest

Skandinaavia lihatööstuskontsern HKScan, kelle alla kuuluvad nii Rakvere lihatööstus kui Tallegg, on otsustanud vähendada töötajate arvu 160 võrra. Eestis kaotab töö ligikaudu 10 valgekraed.

Soomes vähendab lihatööstuskontsern HKScan töötajate arvu 60 võrra ning ka Rootsis vähendatavate töökohtade arv jääb sarnasesse suurusjärku, vahendab Helsingin Sanomat. Ülejäänud kohti vähendatakse täna täitmata töökohtade arvelt.

HKScani Baltikumi üksuse juht Anne Mere ütles, et kolme Balti riigi peale kaotab töö 23 inimest, kellest 11 koondatakse ja 12 lõpetatakse tööleping. Kuigi Mere ei soovinud täpsustada, kui palju töötajaid konkreetselt Eestis koondatakse, ütles ta, et koondamine jaotub Baltikumi peale proportsionaalselt. 

Ta lisas, et töö kaotavad peamiselt juhtivad töötajad ehk valgekraed, tootmistöölisi ei koondata. «Kontserni eesmärk on muuta juhtimist tsentraalsemaks, et riigid hakkavad rohkem alluma peakontorile,» selgitas Mere. 

Kuigi ühe sammuna tahetakse kokku hoida kulusid, peaks kontsern muutuma efektiivsemaks ja pakkuma seeläbi tarbijatele paremaid tooteid. «Edaspidi hakatakse tooteid välja töötama tsentraalselt,» lisas ta. 

Ettevõte liigub järjest kahjumikursil. Kui eelmise aasta esimese kvartali lõpus oli ettevõtte kahjum 4,3 miljonit eurot, siis selle aasta esimese kvartali lõpus oli see 6,8 miljonit eurot. Ettevõtte müügitulu langes selle aasta esimeses kvartalis nelja protsendi võrra ehk vähenes 421 miljoni euroni.

Lisaks Soomele ja Rootsile tegutseb HK Scan nii Eestis, Lätis, Leedus kui ka Taanis. Töökohtade koondamine on järgmine samm pärast lihatööstuse veebruarikuist otsust, kus ettevõte andis teada, et on alustanud koondamisläbirääkimisi töötajatega. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles