Kiire internet läheb maapiirkondades odavamaks

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetikaablid.
Internetikaablid. Foto: Panther Media

Eesti maapiirkondade kiire interneti võrgustiku EstWin teenuse hind langes mai alguses 12 protsenti ja hinnad langevad tulevikus tõenäoliselt veelgi.

Kiire interneti võrguteenuse hind muutus alates 1. maist võrreldes varasemaga ühe euro võrra kilomeetri kohta väiksemaks, samas mahus vähenes võrguteenuse hind ka märtsis. Hinna languse taga on rendimahtude oodatust kiirem kasv ja sellest johtuvalt paranenud võrgu kasutamise efektiivsus, teatas Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutus.

«Arvestades meie majandustegevuse kasumit mittetaotlevat iseloomu, käesoleva aasta tulude laekumise prognoosi ja sideettevõtete jätkuvalt suurt huvi maapiirkondi katva EstWin baasvõrgu vastu, otsustasime lühikese perioodi jooksul taaskord võrguteenuse hinda langetada. Soodsam teenuse hind suurendab loodetavasti rendimahtusid veelgi,» rääkis sihtasutuse juht Priit Soom.

Soom lubas, et kui rendimahtude suurenemine seda võimaldab, siis jätkab sihtasutus võrguteenuse hinna langetamist ka tulevikus. «Kõige selle tulemusel muutub kiire internet inimestele maapiirkondades kättesaadavamaks,» lisas Soom.

Aastaks 2018 valmib üle-eestiline fiiberoptiliste kaablite võrk, mille tulemusena jõuab kiire interneti võimalus lähemale kui poolteist kilomeetrit 98 protsendile kõigist majapidamistest, ettevõtetest ja asutusest.

Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutus ehitab välja üle 6000 kilomeetri kaabelvõrku, millest praeguseks on valmis kolmveerand.

Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutus asutati Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi eestvedamisel Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu liikmete poolt 2009 aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles