Briti ettevõte võtab tööle halvale teele sattunud Eesti noored

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestisse tuleb Briti sotsiaalne ettevõte, kes hakkab noortele tööprogramme pakkuma.
Eestisse tuleb Briti sotsiaalne ettevõte, kes hakkab noortele tööprogramme pakkuma. Foto: Meelis Melbaum

Eestis alustab tegevust briti juurtega sotsiaalne ettevõte Skill Mill, kes hakkab keeruka taustaga noortele pakkuma poole aasta pikkust tööprogrammi. 

«Halvale teele sattunud noortel on ühiskonnas toimetulekuks piiratud võimalused. Eriti keeruka olukorra ees on noored õigusrikkujad, kel puudub erialane haridus ning igasugune töökogemus. Selleks vahendab Skill Mill keskkonnahoolduse alaseid lihttöid,» ütles Skill Mill Eesti tegevjuht Katri-Liis Reimann. 

Hetkel otsib Skill Mill koostööpartnerid nii eraettevõtete kui avaliku sektori organisatsioonide seast. Tänaseks on läbiviidud pilootprojekt koostöös Tallinna Nõmme Linnaosa valitsusega. 

«Olgu kliendiks kohalik omavalitsus, talumajapidamine või mõni teine erasektori ettevõte – oleme paindlikud koostööpartnerid, kelle huvi on leida noortele väljundid pakkudes keskkonnahoolduse alaste tööde teostamist konkurentsivõimelise hinna eest,» rääkis Reimann.

Objektil tegutsevad noored professionaalse töödejuhataja juhendamisel. «See inimene on sisuliselt grupivanema rollis, kes täidab nii töödejuhataja kui vanema kohustusi. Oluline on nii töö teostamine kui osalejate elustiili ja väärtusmaailma kujundamine,» ütles ta.

Skill Mill tegutseb täna kolmes  riigis – Eestis, Suurbritannias ja Ameerika Ühendriikides ning lähiaja ambitsiooniks on laieneda ka Lätti ja Leetu. Ettevõtte Suurbritannia haru on end tänaseks edukalt tõestanud – 90 protsenti programmi läbinud kahesajast noorest pole tagasi õigusrikkumise teele läinud.

Skill Mill Eesti partneriteks on Heateo Sihtasutus, Avatud Meele Instituut, Justiitsministeerium, Siseministeerium, Sotsiaalministeerium, Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik, Tallinna Ülikool ja Ühendkuningriigi Suursaatkond Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles