Efteni kolmas aktsiaemissioon märgiti ligi neljakordselt üle

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Efteni juht Viljar Arakas kabinetis.
Efteni juht Viljar Arakas kabinetis. Foto: Sander Ilvest

Alternatiivse investeerimisfondi Edten Real Estate Fund III AS'i kolmas avalik aktsiaemissioon, mille maksimaalseks mahuks seadis fondivalitseja 6,3 miljonit eurot, märgiti üle 3,8 kordselt. 

Kokku märgiti aktsiaid 23,8 miljoni euro ulatuses, mis on fondi seniste avalike emissioonide rekord. Märkimine oli suunatud üksnes fondi praegustele aktsionäridele ja märkimises osales fondi 300 aktsionärist 75 protsenti, teatas ettevõte.

Efteni fondijuhi Viljar Arakase sõnul on oluline hoida ülekuumenemisohtlikus turuolukorras pea külmana. «Toimetame Eftenis investorite, mitte fondihalduri kitsa huvi alusel, mistõttu otsustasime korraldada emissiooni tagasihoidlikumas mahus, vaid olemasolevatele investoritele. Kaasame raha ainult nii palju, kui on kohe kavas juba valmis vaadatud mõistliku riski ja tulu profiiliga projektidesse paigutada,» lisas Arakas.  

Kolmanda avaliku emissiooni käigus kaasatud kapitali investeerib fond Arakase sõnul Laagrisse rajatavasse uude Selverisse ja Hortese aianduskeskuse kinnistusse, mis asub samuti Laagris. Lisaks ehitatakse kapitaalselt ümber DSV Riia logistikakeskus ning põhjalikult värskendatakse 10. aastapäeva tähistanud Saules Miestase välisfaasaad. 

Eften Real Estate Fund III AS'i kolmanda aktsiaemissiooni märkimine algas 18. aprillil ja lõppes 2. mail 2017. Emissiooni käigus väljastab fond 500 000 lihtaktsiat hinnaga 12,5431 eurot ühe aktsia kohta. 

Eften Real Estate Fund III AS on ainus Eften Capitali valitsetav fond, mis teeb jaeinvestorile kättesaadavaks investeeringu suuremahulistesse ärikinnisvaraprojektidesse.

Fond investeerib ärikinnisvarasse ning piiratud arendusvõimalusega kinnistutesse nagu kaubandus, büroo, logistika ja hotellid või nendega seotud väärtpaberitesse Eestis, Lätis ja Leedus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles