Amazonist on saanud kasumimasin

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni jaotuskeskus Phoenixis, Arizona osariigis.
Amazoni jaotuskeskus Phoenixis, Arizona osariigis. Foto: RALPH D. FRESO/REUTERS

Maailma suurim internetikaubamaja Amazon teatas neljapäeva hilisõhtul, et nende selle aasta esimese kvartali kasum kasvas 41 protsenti, mis tähendab, et vaatamata suurtele investeeringutele uutesse valdkondadesse on ettevõte juba kaheksandat kvartalit järjest kasumis. Varem pole Amazon nii pikalt kasumlik olnud alates 2012. aastast.

Amazon on üks parima tootlusega aktsiaid Wall Streetil. Aasta algusest on väärtpaber kallinenud enam kui viiendiku võrra ja aastaga üle 50 protsendi. Aktsia hinna kiire kasv viitab, et lisaks kasvumasinale on ettevõttest lõpuks investorite silmis ka kasumimasin saanud.

Pärast majandustulemuste avaldamist kasvas Amazoni asutaja ja suurima aktsionäri Jeff Bezose vara väärtus korraks üle 80 miljardi dollari ning tundub, et planeedi rikkaima tiitli ülevõtmine Microsofti asutajalt Bill Gatesilt, kellele ta jäi sel hetkel alla vaid viie miljardi dollariga, on ainult aja küsimus. Bezosele kuulub 17 protsenti Amazoni aktsiatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles