15 omadust, mis edukatel miljonäridel on

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edukad inimesed veedavad aega inimestega, kes on positiivse ellusuhtumisega, optimistlikud ja eesmärgile pühendunud.
Edukad inimesed veedavad aega inimestega, kes on positiivse ellusuhtumisega, optimistlikud ja eesmärgile pühendunud. Foto: SCANPIX

Edu ei alga paigalseisust, seda teavad kõik end ise üles töötanud miljonärid. Selleks tuleb olla positiivne, mõistev, viisakas ja orienteeritud edule, vahendab The Independent.

Thomas C. Corley jälgis viis aastat 177 end üles töötanud miljonäri harjumusi ja käitumismaneere ning pani enda tulemused kirja raamatusse «Muuda oma harjumusi, muuda oma elu».

«Leidsin, et see, kui edukas sa oled, sõltub paljuski sinu harjumustest ja päevategemistest,» sõnas Corley. «Harjumused on põhjused, mis mõni on rikas, mõni vaene, õnnelik, õnnetu, stressis, heas suhtes, halvas suhtes, hea tervise juures, halva tervise juures.»

Siin on mõned harjumused mis Corleyle silma jäid:

Loe tihti

Rikkad on pigem haritud kui lahutavad oma meelt. «88 protsenti rikastest võttis endale päevas 30 minutit või veidi rohkem, et lugeda harivaid raamatuid. Enamik ei lugenud meelelahutuslikku kirjandust,» kommenteeris Corley ja lisas, et peamiselt loeti kolme sorti raamatuid: edukate inimeste elulugusid, eneseabiraamatuid või ajalooraamatuid.

Nad treenivad

«76 protsenti rikastest kulutas päevas 30 minutit aeroobse trenni tegemiseks,» sõnas Corley. Aeroobse trenni hulka kuulub cardio, näiteks jooksmine, sörkimine, kõndimine või rattasõit.

Nad veedavad aega edukate inimeste seltsis

«Sa oled täpselt nii edukas, kui need inimesed, kellega sa suhtled,» kirjutas Corley oma raamatus. «Rikastele inimestele meeldib suhelda inimestega, kes on eesmärgile pühendunud, optimistlikud ja positiivse ellusuhtumisega. Negatiivse ja hävitava kriitikaga inimesed ei lase sul edukas olla.»

Nad jälgivad oma eesmärke

Rikaste inimeste eesmärgid on neile justkui kinnisideeks. «Jälgides oma unistusi ja eesmärke, on nad õnnelikud,» sõnas Corley ja lisas, et paljud inimesed teevad selle vea ja jälgivad hoopis kellegi teise unelmat, mitte enda oma, mistõttu nad ei saavuta kunagi oma eesmärki.

Nad ärkavad vara

Pea pooled miljonäridest, keda Corley jälgis, ärkasid kolm tundi enne, kui nende ametlik tööpäev algas. See on strateegia, et hakkama saada kõigega, mis päeva segada võivad nagu liiga pikale veninud koosolek või ummikud.

Neil on mitu sissetulekuallikat

«End üles töötanud miljonärid ei toetu vaid ühele sissetulekuallikale,» kommenteeris Corley. «Neil on mitu kohta, kust raha nendeni jõuab. Kolm tundus olevad maagiline number, sest 65 protsendil minu uuritavatest oli vähemalt kolm sissetulekuallikat.» Miljonärid teenisid lisa kinnisvaraäris, investeerides või mõnes teises äris partnerina.

Nad on leidnud endale mentori

«Mentori leidmine aitab sul kiiresti leida õige elustiil, et rikastuda,» leidis Corley. «Edukad mentorid mitte ainult ei aita sinu elu muuta positiivsemaks, vaid nad õpetavad sind oma edu ja raha eest hoolt kandma.»

Nad on optimistlikud

«Pikaaegne edu on võimalik vaid siis, kui oled positiivse ellusuhtumisega,» märkis Corley. «Minu uuringus olid kõik end ise üles töötanud miljonärid positiivse ellusuhtumisega.»

Nad ei kõnni karjas

«Meil on nii suur tahtmine sarnaneda üksteisega, et olla ühiskonna liige, et me teeme peaaegu kõik, et massist mitte eristuda,» kirjutas ta. «See aga hoiab meid tagasi ja nii ei saavutata kunagi edu.»

Nad peavad lugu etiketist

«Ise end üles töötanud miljonärid jälgivad hoolega etiketti,» sõnas Corley. Nad saadavad tänukaarte, mäletavad sünnipäevi, söövad viisakalt ja riietuvad vastavalt ürituse iseloomule.

Nad aitavad teistel edukad olla

«Aidates teistel edukatel inimestel oma eesmärke täita võivad nemad tulevikus ka sind aidata oma unistuse täitumiseks,» märkis ta kuid lisas, et siiski kõiki ei pea aitama, keskenduda tuleks siiski eesmärgile pühendunud ja positiivse ellusuhtumisega inimestele.

Nad pühendavad 15 kuni 30 minutit päevast mõtlemisele

«Mõtlemine on edu võti,» kinnitas Corley. Rikastele meeldib võtta hommikul umbes 15 minutit, kus nad on üksi ja saavad lihtsalt mõelda. «Nad küsivalt endalt: mida ma saaksin teha, et rohkem raha teenida? Kas mu töö teeb mind õnnelikuks? Kas ma treenin piisavalt? Millisesse heategevusse saaksin ma panustada?»

Nad otsivad tagasisidet

«Hirm halva kriitika ees on üks põhjus, miks me ei soovi väga tagasisidet saada,» kirjutas Corley. «Tagasiside on aga ülimalt oluline, et saaks toimuda areng. Sel viisil saad teha kindlaks, milline meetod toimib ja milline mitte. Tagasiside aitab sul aru saada, kas sa oled õigel teel.»

Nad küsivad, kui midagi tahavad

Inimestel on hirm küsida teatud asju, mida sa tahad. «See on hirm äraütlemise ees, mistõttu me ei küsi tihti asju, mida me tegelikult tahame,» sõnas ta. «Neist hirmudest tuleb lihtsalt üle olla ja küsida seni, kuni keegi vastab jaatavalt.»

Nad võtavad kalkuleeritud riske

Corley leidis, et ise end üles töötanud miljonärid ei ole hulljulged. Selle asemel nad proovivad lihtsalt üle saada oma hirmust ebaõnnestuda ja kalkuleerivad enne otsuse tegemist kõik läbi, kui riski võtavad. Nad teavad, et riski võtmine võib neile palju maksma minna. 27 protsenti uuringus osalenutest ütles, et nad on kogenud ebaõnnestumist ja pidanud kõike uuesti alustama.

«Oluline on siinkohal tähele panna, et nad alustasid otsast peale,» sõnas Corley. «Nad ebaõnnestusid, tegid vigu ja kasutasid seda kogemust kui õppetundi, et mitte samu vigu korrata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles