Palo uuendas e-residentsuse programmi nõukogu koosseisu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Sander Ilvest

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo kinnitas e-residentsuse programmi nõukogu liikmete uue koosseisu, kuhu lisandus inimesi erasektorist; nõukogu juhtimist jätkab programmi käivitanud Taavi Kotka.

«Kui 2014. aastal olime e-residentsuse programmiga maailmas ainulaadsed, on tänaseks tekkimas turule konkurente ja seetõttu peab meie programm kasvama senisest veelgi kiiremini. Tänase ühe miljoni eurose eelarvega enam kaugele ei jõua,» ütles Palo pressiteates.

«Investeerime järgnevate aastate jooksul 8 miljonit eurot programmi kasvatamisesse, kuid sellest üksi ei piisa. Peame jõulisemalt tegelema tõrgetega nagu piiriülene maksude tasumine ja dokumentide väljastamine ka väljaspool meie esindusi,» lisas ta.

Minister märkis, et kuigi programmi juhib Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juurde loodud meeskond, on programmi nõukogul nende probleemidega tegelemisel oluline roll, kuna see koondab selleks vajalikke nii avaliku- kui erasektori esindajaid.

Nõukogu juhivad tänaseks erasektorisse suundunud e-residentsuse programmi üks algatajatest Taavi Kotka ning aseesimehena riigi side ja infosüsteemide asekantsler Siim Sikkut.

E-residentsuse programmi nõukokku kuuluvad nüüd lisaks Kotkale ja Sikkutile Teenusmajanduse Koja e-residentsuse töögrupi esindaja Ivar Veskioja ja startup-kogukonna esindaja, Fortumo asutaja Rain Rannu.

Lisaks on nõukogus esindatud siseministeeriumi korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Raivo Küüt, rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov, välisministeeriumi konsulaarosakonna peadirektor Kersti Eestmaa, politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja teabehalduse ja menetluse alal Priit Pärkna, riigikantselei strateegiadirektori kohusetäitja Henry Kattago ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Alo Ivask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles