Rail Baltic sõidab Poola umbsõlmest läbi (10)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti transpordiminister Uldis Augulis, Leedu transpordiminister Rokas Masiulis, Poola infrastruktuuri- ja ehitusministeeriumi kantsler Andrzej Bittel ja Eesti taristuminister Kadri Simson eile Riias Rail Balticu teemalisel foorumil.
Läti transpordiminister Uldis Augulis, Leedu transpordiminister Rokas Masiulis, Poola infrastruktuuri- ja ehitusministeeriumi kantsler Andrzej Bittel ja Eesti taristuminister Kadri Simson eile Riias Rail Balticu teemalisel foorumil. Foto: Foto: LETA / Scanpix

Riias eile tasuvusuuringu tutvustamisega alanud ja täna raudtee hankijate teavitamisega jätkuv Rail Baltic Global Forum tõi välja hiigelprojekti kitsaskohad, kuid näitas, et uus raudtee tuleb.

Poola väidetav soovimatus oma raudteedel Rail Balticu toimimiseks hädavajalikke muudatusi teha hoidis seni pinget üleval ja andis projekti kriitikutele sotsiaalmeedias kasutatava argumendi. Poola valitsus lükkas eile need kahtlused ühemõtteliselt ümber.

«Poola võttis kohustuse osaleda Rail Balticu infrastruktuuri rajamises,» ütles Poola infrastruktuuri- ja ehitusministeeriumi kantsler Andrzej Bittel.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles