Pariisi börs läks lendu

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa aktsiate ja Pariisi börsi hinnatikker Pan-Euroopa börsil Euronext.
Prantsusmaa aktsiate ja Pariisi börsi hinnatikker Pan-Euroopa börsil Euronext. Foto: ERIC PIERMONT/AFP/SCANPIX

Pariisi börs on täna Euroopa aktsiaturgude ralli eesotsas, sest turud spekuleerivad, et tsentristide kandidaat Emmanuel Macron võidab ilmselt presidendivalimised.

Pariisi börsiindeks CAC oli keskpäevaks hüpanud  4,4 protsenti, mis on indeksis suurim tõus alates 2012. aasta juunist. Frankfurdi börsiindeks DAX oli selleks ajaks kerkinud kolm protsenti uuele rekordile 12 408,66 punktini.

«Tulemused tõid turgudele mõningast kergendust,» ütles Bloombergile Saxo Banki maakler Andrea Tueni. «See kinnitab, et nn keskmine stsenaarium on tänaseks juba hindadesse arvestatud, mistõttu edasist eufooriat ma ei oota,» lisas ta. Pariisi börsiralli eesotsas on pangandussektor, mis on olnud viimastel aegadel suhteliselt nõrk.

Lisaks Prantsusmaale rallivad ka teised Euroopa aktsiaturud ja finantssektor. Euroopa pangandussektori indeks Euro Stoxx Banks Index oli keskpäevaks hüpanud 6,7 protsenti ning on kerkinud kõrgeimale tasemele alates 2015. aasta detsembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles