Prantsusmaa valimistulemused panid euro kursi hüppama (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani ärimees vaatab kauplemisfirma aknal Tokio börsi aktsiate hindu.
Jaapani ärimees vaatab kauplemisfirma aknal Tokio börsi aktsiate hindu. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP/Scanpix

Euro kurss reageeris Prantsusmaa valimistulemustele kerkimisega täna hommikul korraks viie kuu kõrgeimale tasemele tänu sellele, et kasvas tõenäosus, et presidendiks saab Euroopa-meelne Emmanuel Macron.

Varahommikul hüppas euro kurss tervelt kaks protsenti 1,094 dollarini euro, mis on selle kõrgeim kurss alates möödunud aasta novembri algusest.

«Valimistulemused on ilmselt arvestatud täielikult  turgude hindadesse,» ütles Bloombergile investeerimispanga Nomura Holdings valuutaturgude peastrateeg Jordan Rochester. «Kui see (turgude) arvamus on õige, siis Emmanuel Macronist saab Prantsusmaa järgmine president. See pööre saab olema positiivne nii Prantsusmaa majandusele kui ka Euroopa majanduslikule stabiilsusele tervikuna,» lisas ta.

Positiivselt reageerisid valimistulemustele peaaegu kõik Aasia turud, välja arvatud Hiina. Seal kukkusid aktsiaturud umbes protsendi võrra, sest turgudel süvenes arvamus, et Hiina valitsus võib keelata või vähendada finantsriskideks võimendusega kauplemise.

Kella poole kümne ajal meie aja järgi oli euro kursitõus taandunud 1,11 protsendini, st 1,0847 euroni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles