Pärnits: rikastelt tuleks rohkem maksu võtta (71)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste keskuse pikaaegne juht Guido Pärnits.
Ülemiste keskuse pikaaegne juht Guido Pärnits. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ettevõtja ja Ülemiste keskuse juhi Guido Pärnitsa sõnul oleks valitsus pidanud tulumaksuvaba miinimumi kergitamise asemel kehtestama astmelise tulumaksu, et jõukamad inimesed ühiskonda enam panustaksid. 

«Eesti on väike ja õhuke riik ning maksutulu on vaja. Me võime riiki küll efektiivsemaks muuta, liita omavalitsusi ja nii edasi, kuid tegelikult on lihtsalt maksutulu juurde vaja. Selle jaoks sobib astmeline tulumaks, kuna jõukam inimene, kui ta peab end korralikuks kodanikuks, patrioodiks, peakski rohkem ühiskonda panustama,» leidis Pärnits.

Tema sõnul jäi Jüri Ratase valitsuse olulisem maksumuudatus ehk tulumaksuvaba miinimumi tõstmine 500 euroni veidi lahjaks. «Minusugustel jäi maksukoormus sisuliselt samaks. Ega see riigikassat kuidagi ei toeta. Kõrgepalgalistelt võiks ju rohkem võtta nagu mujal maailmas. Lisaks võiks sisse viia varamaksud,» ütles ta.

Pärnits on veendunud, et ühiskonna üles ehitamine on solidaarsuse küsimus ning see, kellel on võimalus ja võimekus rohkem teenida, peaks ka ühiskonda enam panustama.

«Ei saa niimoodi ütelda, et väiksema sissetulekuga inimene on kuidagi halvem kodanik. Paljuski on asi selles, et neil pole mingil hetkel õnne olnud, võib-olla iseloomuomadused pole sellised, et läbi lüüa, ka geenid pole ehk parimad, aga nad on siiski inimesed. Seega uus valitsus olekski võinud rohkem võrdsust luua,» rääkis ettevõtja. 

Kommentaarid (71)
Copy
Tagasi üles