Proosit: Venemaal hakatakse viina müüma otse ratastelt (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal valmistatud vodka BELUGA.
Venemaal valmistatud vodka BELUGA. Foto: Toomas Huik

Venemaa kaubandusministeerium tunnistas sobimatuks nõude müüa külades alkoholi üksnes tavalistes poodides ning pakkus välja viinamüügi lubamise nii kauplusautodest kui ka kioskitest, kirjutas Izvestija.

Ametkond avaldas veendumust, et tasuks loobuda samuti linnades tegutsevatele viinapoodidele kehtestatud vähemalt 50ruutmeetrise põrandapinna nõudest. Eksperdid avaldasid kaubandusministeeriumi ideele toetust ja märkisid, et autokauplused võivad lähiajal kujuneda ainukeseks kanaliks, mille kaudu Venemaa külaelanikel on võimalik alkoholi legaalselt hankida.

Linnades tegutsevatele viinapoodidele piisab tulevikus alkoholiga kauplemiseks üksnes kinnisvara omamisest või siis rendilepingust poeruumi kasutamiseks. Maakohtades aga soovitakse loobuda igasugusest piirangust, mis oli varem seotud nõudega kasutada viinamüügiks püsivat hoonet.

Piirangutest loobumist põhjendatakse väitega, et need ei tohi hukutada legaalset äri ning ei tohi soodustada ebaseaduslikku alkoholiga kauplemist. Paljudes Venemaa külades elab liiga vähe inimesi ning püsiva kaupluse pidamine ei tasu ennast ära, kuid viina soovivad inimesed sellegi poolest kogu aeg juua. Kui autokauplus hakkab külas peatuma regulaarselt, siis peavad ostjad saama viinapudeliga kaasa dokumendi, mis tõestab kauba seaduslikkust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles