E-arvete kasutamine teeb võidukäiku

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-arvete kasutamine on jõudsalt tõusuteel.
E-arvete kasutamine on jõudsalt tõusuteel. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Ettevõtted kasutavad üha enam masinloetavaid e-arveid, mille hulk kasvas esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga kahekordseks. 

Omniva infoäri valdkonna juhi Sander Aasna sõnul näitavad kõik trendid, kuidas üha enam nähakse e-arvelduses ja finantstehingute automatiseerimises väärtust. 

Tänavu on e-arvete osakaal kõigist arvetest märkimisväärselt kasvanud ja need moodustavad näiteks Omniva portfellist juba 26 protsenti kõikidest arvetest. 

Aasna sõnul on e-arvete kasvutrend tegelikult täiesti mõistetav. «On tõestatud, et e-arvetele üleminek säästab ettevõtjale keskmiselt 30 minutit ühe arve pealt, seega e-arvetele üleminek on tegelikult ettevõtja ratsionaalne ning läbimõeldud valik,» selgitas Aasna.

Tema sõnul on see selge trend sellest, et e-arvete osakaal kasvab ja juurde tuleb nii e-arvete saatjaid kui vastuvõtjaid.

E-arve on erinevalt PDF või paberarvest algusest lõpuni masinloetav xml fail, mis liigub ühest süsteemist teise andmevahetusliidese kaudu ilma manuaalse sisestustegevuseta.

Omniva arvekeskus on Baltikumi üks suurimatest e-arve operaatoritest. 2016. aastal vahendas Omniva 14 millionit arvet ning teenindas sellega 2500 e-arvetega klienti Baltikumis ja Skandinaavias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles