Marek Helm: raske hetk avaks poliitikute silmad (11)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Helm Nortali kontoris.
Marek Helm Nortali kontoris. Foto: Tairo Lutter

Maksuameti eksjuhi Marek Helmi hinnangul peaks riik suutma näha suurt plaani, kuidas luua ettevõtetele toetav keskkond, kuid et selline mõtlemine tekiks, tuleb poliitikutel üle elada sama raskeid hetki, kui elas läbi tema ise maksuametis.

Nortalisse riigirahanduse valdkonda juhtima läinud Helmi sõnul on üks tema suuremaid töövõite hea mainega maksuameti ülesehitamine ja maksulaekumise parandamine.

-Te olete nüüd kolm kuud uues ametis olnud. Kas töökohavahetus oli õige otsus?

Absoluutselt. Ma tegin seda ikka hästi tasakaalukalt ja läbimõeldult, see polnud emotsionaalne otsus. See oli üks siht karjääris: minna riigitöölt erasektorisse.

-See on teil elus esimene kord töötada erasektoris. Mis vahe on?

Eks on vahe, aga samas pole ka. Töö inimestega, nende juhtimine, seal pole vahet. Kui ma eelmist ametit vaatan, siis oli mul vastutusvaldkond hästi lai ja organisatsioon suurem, siin olen rohkem nõuniku rollis ja juhin rohkem protsesse, mitte inimesi. Minu jaoks on kindlasti ka vahe töötamisel teises riigis – teine töökeel ja kultuuriruum. Igati palju võimalusi enda arendamiseks.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles