Arstide koolitusreisidest kirjutamine tõi väljaandele boikoti

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment meditsiiniuudiste portaalist Mu.ee.
Fragment meditsiiniuudiste portaalist Mu.ee. Foto: Tarbija24

Äripäevale kuuluv meditsiiniuudiste portaal Mu.ee avaldas täna, et arstide seas levib üleskutse väljaannet boikoteerida. Põhjuseks on Äripäevas ja portaalis ilmunud artiklid arstide koolitusreisidest.

Mu.ee peatoimetaja Kadi Heinsalu avalduse järgi oli boikotiüleskutse tema jaoks üllatav. Samas pole see esimene kord, mil eelkõige arstidele ja apteekritele mõeldud väljaanne on oma lugejate pahameele alla sattunud.

«Paradoksaalsel kombel on see viies boikott, mis Meditsiiniuudiseid on viimase kolme aasta jooksul tabanud – kõigi ajendiks on artiklid või tegevus, mis mingile osale arstkonnast pole sel hetkel sobinud,» kirjutas Heinsalu.

Samuti märkis ta, et lood arstide reisidest on mõne ajalehe veergudel ilmunud igal aastal, kuid sel aastal olid sel esimest korda nii «painavad tagajärjed».

Heinsalu osutas ka, et on sel teemal arstkonna esindajatega kõnelnud ning aru saanud, et kõige enam häiris neid arstide blogide kasutamine anonüümsete allikatena.

«Äripäev jättis nimed välja arstide kaitsmise eesmärgil, et näidata koolitusreiside seda külge, mida küll esineb, kuid soovimata seejuures minna isiklikuks. Kahe blogi pidanud arsti nimed on toimetusele teada, kuid arusaadavalt neid ei avalikustata,» selgitas Heinsalu.

Lisaks uudisteportaali boikoteerimisele on arstid neid esindava Eesti Arstide Liidu kaudu pöördunud Avaliku Sõna Nõukogu poole. Eelmisel nädalal avaldatud pöördumises märkis arstide liit, et Äripäevas on käimas «arstide mustamise kampaania, mis on rajatud teadlikele valedele».

Pöördumisega nõudis arstide liit nõukogult hinnangut, kas Äripäev ja konkreetse artikli «Arst või valges kitlis müügimees» autor Kadri Jakobson on rikkunud head ajakirjandustava ja ajakirjanike eetikakoodeksit.

Meditsiiniuudiste toimetaja Heinsalu märkis, et kõige selle valguses, mis on tänaseks juhtunud, on väljaande boikoteerimise üleskutse tema jaoks arusaamatu. Selle asemel tegi ta arstkonnale ettepaneku kohtuda ja asjad selgeks rääkida.

«Olen lootusrikas, et me lähiajal arstkonna juhtidega kohtume ja rääkida saame,» kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles