Telia avalikustas kogu Euroopat katvad rändlustasuta mobiilipaketid

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia Eesti juhatuse esimees Dan Strömberg tutvustas uusi mobiilipakette
Telia Eesti juhatuse esimees Dan Strömberg tutvustas uusi mobiilipakette Foto: Aivar Pau
  • Telia tuli Eestis esimesena välja rändlustasuvabade pakettidega
  • Välismaal saab kalleima paketi puhul kasutada kuni 8 GB internetti kuus
  • Tele2 lubab peagi soodsamaid pakette

Eesti suurim telekomiettevõte tõi turule paketid, mis võimaldavad alates tänasest kasutada rändlustasu vabalt mobiilset andmesidet kõikjal Euroopa Liidus.

Erakliendi poolelt tõi Telia turule nimelt uued Mobiilse Elu paketid mahuga 4, 8, 16, 32 ja 64 GB, millega käib rändlustasu vabalt kaasas vastavalt 3, 4, 5, 6 ja 8 GB internetimahtu. Pakettide hinnad on vastavalt 10,99, 13,99, 19,99, 25,99 ja 34,99 eurot kuus.

Lisaks on olemas 2GB, 0,25 ha 50 MB mahuga pakett, mis on täismahus kasutatavad nii Eestis kui Euroopas ja mille hinnad on vastavalt 7,99, 4,99 ja 0 eurot kuus.

Lisaks uuenevad kõnepaketid, kuhu lisandub olulisel määral kõneminuteid ja SMS-e, mida saab samuti kodustel tingimustel kasutada kogu EL-is.

Telia uued rändlustasuvaba mahtu sisaldavad paketid
Telia uued rändlustasuvaba mahtu sisaldavad paketid Foto: Aivar Pau

Värskenduse teeb läbi ka Telia äriklientidele mõeldud portfell, mis kannab nüüdsest nime Mobiilne Äri. Sarnaselt Mobiilse Eluga kasvab ka Mobiilse Äri pakettides sisalduv mobiilse interneti maht ning langeb pakettides sisalduva gigabaidi hind.

Telia uued äripaketid
Telia uued äripaketid Foto: Aivar Pau

Need Telia kliendid, kes ei soovi soodsatel kodustel tingimustel EL-is rändlusteenust kasutada, saavad jätkata oma seniste pakettide kasutamist. Ükski olemasolev leping automaatselt ei muutu, kuid vanade Mobiilse elu pakettidega enam kliendid liituda ei saa.

Telia erakliendiüksuse juht Holger Haljand märkis, et kui kliendid neid mahte Euroopas ringi liikudes ületavad, rakendub Euroopa Liidu hulgihind, mis praeguse seisuga on 6 senti MB ja aates 15. juunist 0,9 senti MB eest.

Kui inimene on valinud endale näiteks 4GB mahuga kuupaketi, milles sisaldub 3GB rändlusmahtu, ja ta on Eestis jooksval kuul ära kasutanud näiteks 2GB ning sõidab Soome, siis Soomes saab ta veel rändlustasu vabalt kasutada 2 GB ulatuses internetti.

Mis puudutab uute pakettde hindasid, siis võimaldas Telial soodsad paketid turule tuua põhjusel, et enamus Eesti kliente reisib Põhjamaades, kus Telia on oma teenustega esindatud.

Juuni keskel jõustub Euroopa Komisjoni poolt välja töötatud EL-i rändlusregulatsioon, mis kohustab mobiilsideoperaatoreid pakkuma oma teenuseid kogu Euroopa Liidus sama soodsalt nagu koduturul. Telia reaalseks internetimahu hulgihinnaks kujunes 7,7 senti MB eest ilma käibemaksuta - hind, mille Euroopa Liit on operaatorite vahel alaes 15. juunist kokku leppinud.

«See on suur päev nii Eesti tarbijate kui kogu sektori jaoks,» kommenteeris uusi pakette Telia Eesti juhatuse esimese Dan Strömberg. «Oleme õnnelikud, et saime esimesena täldustasu vabad paketid klientideni tuua.»

Tele2 lubab soodsamaid pakette

Telia konkurendi Tele2 tegevjuhi Argo Virkebau hinnangul tuli Telia välja aga senisest veelgi kallimate pakettidega.

Tele2 Eesti tegevjuht Argo Virkebau
Tele2 Eesti tegevjuht Argo Virkebau Foto: Erik Prozes

«Telia tuli välja lahendusega, kus olemasolevad kliendid ei saa EL-is samade hindadega teenust kasutada nagu Eestis. See rakendub, kui klient vahetab olemasoleva paketi uue ja kallima vastu. Telia jätkab uute pakettidega oma kallist joont, muutes oma kallimad paketid veelgi kallimaks,» ütles Virkebau Postimehele.

Ta lubas, et Tele2 tuleb oma lahendusega välja lähinädalate jooksul ning need on kindlasti oluliselt soodsamad Telia omadest.

Elisa esindaja Marika Raiski sõnul on Elisa oma klientidele roamingu lahendusi veel välja töötamas ja tutvustab neid lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles