Maksuamet seljatas poole miljardi vaidluses skandaalse ärimehe (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet sai lõpuks võidu suure maksuvõlglase üle.
Maksu- ja tolliamet sai lõpuks võidu suure maksuvõlglase üle. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Erinevate maksuskeemide punumise ja ametkondade kurnamisega tuntust kogunud Raivo Paala, kes püüdis väidetava megatehingu eest riigilt 540 miljoni euro suurust käibemaksu tagasi küsida, mõisteti pärast aastaid kestnud kohtumenetlust tehingu fabritseerimises süüdi.

Paala mõisteti möödunud kuul jõustunud Tartu ringkonnakohtu otsusega süüdi mitmes maksukuriteos, ta mõisteti tingimisi vangi ja talle kohaldati ka kolmeaastane ettevõtluskeeld, vahendab Äripäev.

Selle kriminaalasja menetlemise puhul on aga tähelepanuväärne, et esialgu mõisteti Paala hiiglasliku käibemaksutagastuse nõude asjas kahes kohtuastmes õigeks, kuni sekkus riigikohus, kes varasemad otsused ja kohtualuste väited põrmustas ning asja tagasi madalamale kohtule põrgatas. Värskelt jõustunud kohtuotsuses ongi pilt juba sootuks teine – Paala kahjuks.

Raivo Paala ütles Äripäevale kohtuotsust kommenteerides, et hiigeltehing ei olnud fiktiivne. Ka saatis ta toimetusele oma rohkete e-kirjade hulgas ka mitu venekeelset dokumenti, mis peaks tema hinnangul tõendama, et nii toonane tehing kui ka väidetavalt tal senini töös olev äriplaan on päriselt olemas – tema sõnul kohus ei arvestanud dokumente, kuna need olid venekeelsed.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles