Eesti Talleks jätkab oma ülejäänud äridega

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Jetta.
Volkswagen Jetta. Foto: Whatcar.ee.

Eile Volkswagenitega äritseva Saksa Auto müügist teatanud Eesti Talleksi juhatuse liikme Jussi Pärnpuu sõnul jätkab ettevõte pärast müügi heakskiitmist konkurentsiameti poolt oma muude äridega.

«Meil on autoärist Škoda maaletoomine ja jaemüük, autoärist kaks asukohta kus müüakse Renault’sid, on muid ärisid, mis on päris kenasti toimunud 2010. aasta seisuga, kinnisvara, ärikinnisvara,» loetles Pärnpuu Andres Sarri suurosalusega Eesti Talleksi portfelli.

Rääkides müüdavast Saksa Autost, märkis Pärnpuu, et ettevõtte kulumieelne ärikasum oli positiivne ning käive 2009. aasta omast suurem. Täpsetesse numbritesse ta ei laskunud.

Küsimusele, miks oli tarvis Saksa Auto maha müüa, ütles firmajuht, et ei olnudki tarvis, vaid tegemist oli hea tehinguga. Ta toonitas, et ei kommenteeri rohkem enne, kui konkurentsiamet on tehingule oma heakskiidu andnud. Selleks on ametil aega 30 päeva.

Eile teatati, et norrakate MøllerGruppeni tütarfirma Møller Auto Baltic AS ostab Saksa Auto ning saab valitseva mõju ka selle tütarettevõtetes, milleks on AS Suve Auto Pärnus, AS Viru Rahvaauto Jõhvis, AS Linna Auto Viljandis ning ka 5+ Autoteenindus OÜ ja AS Autohaus Holding.

Tartus asuvas Volkswageni jaemüüjas AS Aasta Auto Pluss omandab Møller Auto Baltic AS 50 protsenti aktsiatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles