«Radar»: kiire tõus Eesti suurimate joogimüüjate hulka algas emalt laenatud 50 eurost

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noor ettevõtja Gert-Kristjan Rungi rääkis saates «Radar», kuidas ta on üksi püsti pannud äri, mis on kiiresti tõusnud Eesti neljandaks vee- ja karastusjoogi müüjaks.

Rungi ettevõte GKR Trade on teinud kiire tõusu suuremate joogitootjate hulka. Rungi sõnul on nad toimetanud juba viis aastat, aga viimased kaks aastat on areng hästi kiire olnud. Tõus sai alguse sellest, et Rungi märkas, kuidas inimesed toovad reisidelt kaasa vitamiinijooke. 

Selgus, et selliste jookide tootjaid pole maailmas üldse väga palju. Rootsi Vitamiin Well vee tootjaga võttis Rungi ühendust 2012 alguses ja alustas koostööd sama aasta mais. Ta oli sel ajal nii noor, et rõhutas koostööd alustades, et tal on tugevad partnerid.

«Olen tagantjärele  Vitamin Welli juhilt küsinud, et kuidas te usaldasite 19-aastasele poisile oma vee distributsiooni Eestis,» meenutas Rungi. «Ta ütles, et kui me läksime pitsakohta lõunale, siis sa sõid pitsat sellise entusiasmiga, et ma sain aru, et sellest asjast võib asja saada.»

Rungi enda välja mõeldud on energiavesi Belief. Kuuldes, kui palju Eesti IT-mehed joovad kohvi, kui palju tarbetult suhkrut manustavad, siis otsustasime teha energijavee, rääkis Rungi kofeiiniga rikastatud vee saamisloo. Belief on juba müügil viies riigis, juunis läheb esimene partii Austraaliasse.

Rungi äritegevus sai alguse juba teismelisena õpilasfirmast. «16-aastaselt lõin päris esimese ettevõtte. Alustasin 50 euroga, mille laenasin emalt,» meenutas Rungi. Firma tegi kelmikaid T-särke, mida müüdi lausa 1000 tükki. Näiteks Edgar Savisaare pildiga T-särgid meeldisid väga poliitikutele.

Rungi on Zlatan Ibrahimovici suur fänn ja viimased kaks aastat temaga ka koostööd teinud. «Ta on meie tootesaadik,» ütles Rungi, kellel on olemas ka Zlatani isikliku pühendusega särk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles