LAV: Eesti ettevõtted peaks investeerima Lõuna-Aafrikasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Udu Cape Townis, Lõuna-Aafrika Vabariigis
Udu Cape Townis, Lõuna-Aafrika Vabariigis Foto: MIKE HUTCHINGS, REUTERS

Kohtumisel Eesti esindajatega Johannesburgi majandusfoorumil, ütles Lõuna-Aafrika väikeettevõtete arengu minister Lindiwe Zulu, et Eesti ettevõtteid tuleks julgustada investeerimaks oskuste arendamise ja tehnoloogia siirde programmidesse, mis toetavad Lõuna-Aafrika riiklike prioriteete

Zulu tõi välja, et Eesti ettevõtetest on 90 protsenti väikeettevõtted ning lisas, et Lõuna-Aafrika peab aru saama väikeettevõtete tähtsusest majanduses, kirjutab engineeringnews.co.za.

Zulu tõi välja, et Eesti ettevõtetest on 90 protsenti väikeettevõtted ning lisas, et Lõuna-Aafrika peab aru saama väikeettevõtete tähtsusest majanduses. «Tehes koostööd Eestiga, me saame leida viise kasvatamaks väikeettevõtete positiivset mõju meie majandusele. Ma tahaksin julgustada väikeettevõtteid olema rohkem innovatiivsed, et nad saaksid tuua sisse rohkem välisinvesteeringuid,» ütles Zulu.

Zulu sõnul saaks Eesti panustada Lõuna-Aafrika arengusse IT ja kommunikatsiooni sektorites.

Foorumil osalenud välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostööküsimuste asekantsler Väino Reinart ütles, et kahepoolne majandustegevus Lõuna-Aafrikaga on olnud üpriski piiratud.

«Meie aastane kaubandus Lõuna-Aafrikaga oli möödunud aastal 10 miljonit eurot. Kahe riigi vaheline distants ei tohiks olla mõjutav faktor. Vaadates kaubandusstatistikat oli Eesti kaubandus mullu näiteks Mehhikoga 200 miljonit eurot, 20 korda rohkem kui Lõuna-Aafrikaga,» ütles Reinart.

«Meil on lähedased poliitilised suhted Lõuna-Aafrikaga ja me oleme teinud koostööd mitmetes rahvusvahelistes organisatsioonides. Ma usun, et on aeg kindlustamaks, et poliitiline suhe tõlgenduks ka riikide vahelisse kaubandusse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles