Eesti muusik: turundamisel Läänes on Eestist pärinemine plussiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Minerva
Maria Minerva Foto: Erakogu

Indie-muusik Maria Juur (23), esinejanimega Maria Minerva, elab Londonis, kus õpib sealses ülikoolis visuaalkultuuri.

Tal on plaadistuslepingud USA plaadifirmaga Not Not Fun, hiljuti kirjutas temast esikaanel elektroonilise muusika juhtiv väljaanne Fact.

Küsimusele, kas muusikut seostatakse välismaal Eestiga, vastab Maria Juur: «Ikka, kuna mu kasseti pealkiri on «Tallinn At Dawn» («Tallinn koidu ajal»), siis mitmed mitte-eestlased on öelnud, et see tekitab veidraid uitmõtteid, huvi selle linna ja maa vastu. Neile tundub see kõik müstiline, mulle mitte nii väga.

Küünikud teevad nalja, et obskuursest riigist pärinemisega on hea end turundada, päris vale see pole, aga ma üritan viimasel ajal mitte riigipiiridega end ja teisi määratleda.»

Sõnaseletuseks: obskuurne (ladina keeles obscurus – pime, valgusetu) tähendab nii tumedat ja selgusetut kui tundmatut ja silmapaistvusetut.

Maria Juur jätkab: «Ja kui obskuurne Eesti teiste silmis on, ma ei tea – olen kohanud väga informeeritud inimesi USA sisemaalt, samas inglasi, kes Eestist midagi ei tea. Eestis teavad kõik kõiki, vaevalt ma siin kedagi väga erutan.»

Täisversiooni intervjuust Maria Juurega loe allpool lisatud artiklist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles