Mogherini peab Hiinas kaubandus- ja julgeolekukõnelusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Federica Mogherini.
Federica Mogherini. Foto: JOSEPH EID/AFP/Scanpix

Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini peab kolmapäeval Pekingis kaubandus- ja julgeolekukõnelusi.

Mogherini juhib koos Hiina kõrgeima diplomaadi, riiginõunik Yang Jiechiga seitsmendat EL-Hiina strateegilist dialoogi, kus käsitletakse muu hulgas koostööd regionaal- ja julgeolekuküsimustes ning kliimamuutusega seonduvat.

Kohtumine eelneb kahepoolsele tippkohtumisele, mis on kavas korraldada juunis Brüsselis.

Teisipäeval kohtus Mogherini Hiina peaministri Li Keqiangiga, kes ütles, et rahvusvaheline kogukond jälgib, kuidas suudavad Hiina ja EL teha koos tööd seismaks vastu sellistele väljakutsetele nagu globaalkonfliktid ja terrorism ning Suurbritannia eelseisev lahkumine EL-ist.

Mogherini kolmapäevale kavandatud kohtumine Hiina välisministri Wang Yiga jäi ära. Hiina välisministeeriumi ametnik ütles, et EL-i delegatsioon teavitas neid, et Mogherini tundis ennast halvasti.

EL-i välispoliitikajuht esineb neljapäeval Pekingi prestiižikas Tsinghua ülikoolis. Hiinast suundub Mogherini edasi Indiasse ja Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles