Soome postiljonidest saavad infokogujad

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna postiljonide kotid jäävad iga aastaga aina tühjemaks, siis tuleb postifirmadel leida uusi ärimudeleid ellujäämiseks.
Kuna postiljonide kotid jäävad iga aastaga aina tühjemaks, siis tuleb postifirmadel leida uusi ärimudeleid ellujäämiseks. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kui seni tuli Soome postiljonidel lisaks postiveole käia klientide juures muru niitmas või lund lund rookimas, siis nüüd on nende tööks andmete kogumine.

Möödas on need ajad, kui postiljoni ülesandeks oli posti koju toimetamine, kirjutab Yle. Soome Post varustas oma töötajad andmete kogumisseadmetega. Nende seadmete abil hakkavad postiljonid oma igapäevasel ringil koguma infot, näiteks kütusehinnad. Nii näiteks on kirjakandjad kogunud infot konkurentide hindade kohta kütusemüüjale ABC.

Postifirma sõnul nad hetkel ei kogu infot, kuid on püüdnud seda teha eelnevalt. «Andmete kogumine on midagi, mida me võiksime tulevikus teha, kasutades meie üle riigilist võrku,» rääkis Soome Posti asepresident Timo Anttila. Ta lisas, et praegu tegeleb postifirma uue ärimudeli väljatöötamisega.

Hiljuti hakkas postifirma lisaks tavateenustele pakkuma muru niitmise ja eakate hooldamise teenust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles