Astronautide esimesed ametid: kommipakkija ja kanapraadija (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Cassidy
Chris Cassidy Foto: SCANPIX

USA astronaudid on oma karjääri alustanud väga lihtsatest ametitest. 

Anna Fisher

Esimene töökoht: kommide pakkija

Fisher töötas Newberry's kaubamajas toiduosakonnas ja pakkis klientidele lahtiselt müüdavaid maiustusi. «Mäletan, et olin väga pabinas ja kartsin vigu teha,» märkis Fisher, kes on edasistes ametites näiteks satelliite orbiidile saatnud, vahendab Reutrers.

Butch Wilmore

Esimene töökoht: kiviraidur

«Kasvasin üles Tennesees ja töötasin kiviraidurina ettevõttes, mis ehitas kaminaid ja kiviseinu,» meenutas Wilmore.

«Kui ma õhtul koju jõudsin, pidi ema mind aias voolikuga puhtaks pesema, sest olin üleni nõgine,» lisas Wilmore, kelle kohustuste hulka kuulus ka vanade kaminate lammutamine.

Chris Cassidy

Esimene töökoht: maisikorjaja

«Meie kodust mõne miili kaugusel oli maisifarm. Ühel päeval, kui olin 12, siis läksin ja küsisin, kas neil on abi vaja,» meenutas Cassidy, kes alustas tööd kohe järgmisel päeval. Tema kinnitusel oli töölkäimise juures kõige keerulisem varahommikune ärkamine.

Rex Walheim

Esimene töökoht: kiirtoidukokk

Walheimi töötas KFCs kokana, tema töö seisnes kanaliha maitsestamises ja praadimises. «Mulle maitses kana väga, aga pärast seal töötamist läks mul kaua aega, kuniks seda jälle sööma hakkasin,» meenutas ta.

«See amet motiveeris mind ülikooli minema, sest tahtsin tegelikult saada õhuväe piloodiks. Lõpuks sai minust astronaut. Tõenäoliselt olen ma ainuke KFC  töötaja, kes on kunagi kosmoses käinud - mina pole küll ühestki teisest kuulnud,» tõdes Walheim.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles