Ergo keeldub Lätis sisse varisenud Maximale kindlustushüvitist maksmast

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima
Maxima Foto: Erik Prozes / Postimees

Tieno, kellele kuulus kaubanduskeskus, mille lagi sisse varises ning Maxima Läti kaebavad Ergo kohtusse, kuna viimane keeldub kindlustussummat välja maksmast. 

Ergo kinnitusel ei ole neil aga põhjust 5,34 miljonit eurot välja käia, kuna taolise sündmuse vastu olid ettevõtted kindlustamata, vahendab the Baltic Course.

Ergo on küll kindlustanud mõlema ettevõte varad, kaasa arvatud hävimise ja kahjustuste vastu, kuid kindlustus ei kehti juhul, kui kahju on tekkinud konstruktsiooni- ja planeerimisvigade tõttu.

«Taolised erandid on kindlustuses väga tavalised,» kinnitas Edita Boreviciene, kes juhib Ergo Baltimaade õigusosakonda.

«Praeguste andmete kohaselt põhjustasid ehitise varingu Riias konstruktsiooni- ja planeerimisvead, seega ei ole juhtum meie hinnangul kindlustatud,» lisas ta.

Maxima Läti kinnitusel täitsid nad kindlustusdokumendid juba 2013. aastal. 21. novembril 2013, kui Riias Maxima poe lagi sisse varises, sai kokku surma 54 inimest, kümned olid vigastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles