Eesti ei suuda Araabia turu vajadust ära otsustada

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusplats Dubais
Ehitusplats Dubais Foto: Kamran Jebreili/AP

Kui Läti ja Leedu piimatooted on Araabia Ühendemiraatide poelettidelt juba leitavad, siis Eestis EAS ja majandusministeerium alles mõtlevad, kas turg on perspektiivikas.

Sel nädalal külastas Eesti kultuuridelegatsioon Araabia Ühendemiraate, et tugevdada koostöösidemeid kahe riigi vahel, vahendab ERRi uudisteportaal. Ka Eesti ärimehed, kes jala juba ukse vahele on saanud, igatsevad, et majandussidemed ka riiklikul tasandil toetust saaksid.

Selle ukse võiks avada Eesti osalemine Dubai EXPO-l, mille kohta EAS on varasemalt otsustanud, et see pole otstarbekas. Kui veel suvel tundus Eesti loobumine EXPOst juba üsna kindel, siis praegu kõlab MKMi ametlik vastus, et valitsus ei ole otsust Dubai EXPO-le mineku kohta veel teinud.

«Hetkel on selle piirkonna mahud väiksed ning Araabia ei ole Eesti piimandusettevõtete jaoks olnud põhiturg, samas on toiduainetööstus üks sektoreid, kes Dubai EXPO vastu huvi tunnevad ja seal ka turgu kompamas on käinud, mis annab alust järeldada, et huvi Araabia turu vastu on siiski ka meil olemas ja loodetavasti jõutakse seal ka suuremate läbimurreteni,» kommenteeris MKMi majandusarengu asekantsler Viljar Lubi.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles