Selgus Taavi Kotka uus töökoht

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitu aastat majandusministeeriumis IT ala asekantslerina töötanud Taavi Kotka lahkus ametist jaanuari lõpus.
Mitu aastat majandusministeeriumis IT ala asekantslerina töötanud Taavi Kotka lahkus ametist jaanuari lõpus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eesti tehnoloogiaettevõte Plumbr andis teada, et kaasas esmakordselt riskikapitali Karma Ventures fondilt ja võttis ettevõtte müügidirektorina tööle endise Eesti IT juhi Taavi Kotka.

«Kui Plumbr meeskond tutvustas mulle oma lahendust, sain ma kohe aru, et see on midagi, mida ma oma CIO (Chief Information Officer - Eesti riigi IT-juht) rollis oleksin väga vajanud,» rääkis Taavi Kotka, miks ta otsustas võtta vastu pakkumise asuda Plumbri müügidirektori kohale. 

Ta lisas, et näeb ettevõttes tugevat meeskonda tugeva tootega. «Usun, et ma saan meeskonda aidata toote väärtuspakkumise selgema kommunikatsiooni ja konkreetsetele turgudele viimisega,» lausus kuni jaanuari lõpuni majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis IT ala asekantslerina töötanud Kotka.

«Siiani oleme keskendunud tootearendusele ja turu tundmaõppimisele,» selgitas Plumbri tegevjuht Priit Potter. Ettevõtte tarkvara on suunatud ettevõtetele, kes soovivad oma IT rakenduste kasutajakogemuse teha läbipaistvaks.

Lisaks osutab Plumbr põhjustele lähtekoodis, mis konkreetse IT-lahenduse kasutuse kas aeglaseks või kättesaamatuks teevad. «Turult saadud tagasiside on andnud meile kindluse, et saame alustada oma müügiprotsessi skaleerimisega. Lisakapitali kaasamine ja müügimeeskonna tugevdamine annab meile võimekuse laiendada,» rääkis Potter.

Karma Ventures partner Kristjan Laanemaa põhjendas investeerimisotsust: «Otsustasime investeerida, sest nägime, et Plumbr oskab ehitada ja levitada täiesti uue põlvkonna monitooringulahendusi.»

Laanemaa lisas, et nad usuvad, et IT-lahenduste jälgimine ei tohi keskenduda ainult tehnilistele näitajatele, vaid peab hõlmama ka ärilise mõju hinnangut toimunud intsidentidele.

«Säärase läbipaistvuse omamine annab ettevõtetele võimekuse tuvastada ja lahendada äriliselt kõige suurema mõjuga probleeme,» märkis riskikapitalifondi esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles