Konkurss: aita selgitada Eesti parim juht

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke.
Erkki Raasuke. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Konkurss Parim Juht 2017 otsib Eesti kõige eeskujulikumat juhti, kes lisaks enda organisatsiooni või ettevõtte tulemustele suunab ja panustab ühiskonda laiemalt.

Neljandat korda toimuval konkursil saavad oma eelistuse öelda ka Postimehe lugejad ning esitada enda hinnangul tiitlit vääriva inimese, kes tänavu parima juhi tiitlit väärib. Selleks tuleb täita allolev ankeet, milleks kulub ca 20-30 sekundit.

Head juhti tuleb tikutulega otsida

„Head juhtimist peab tunnustama, sest väga häid juhte on Eestis vähe,“ selgitas konkursi üks eestvedaja, Pärnu Juhtimiskonverentsi programmijuht Toomas Tamsar. Konkursi eesmärk on väärtustada Eestis tegutsevate ettevõtete/organisatsioonide tarka inimeste juhtimist ning toetada juhtimise arendamist parimate edulugude ja eeskujude tunnustamise ning esiletõstmise kaudu.

Samuti soovib ettevõtmine juhtida tähelepanu inimeste juhtimise olulisusele ettevõtte/organisatsiooni tulemuste saavutamisel, aga tõsta ka juhtimis- ning koos sellega Eesti tööelu kvaliteeti.

Võitja kuulutatakse välja 18. mail Pärnu Juhtimiskonverentsil „Koostöö ja konkurents“. Tänavu astuvad seal üles näiteks Brexiti eestvedaja Nigel Farage, endine Šotimaa riigisekretär Sir John Elvidge, endine sõjaväepiloot Nick Goodwyn, dirigent Kristjan Järvi, Testlio asutaja ja juht Kristel Kruustük, Erply juht Kristjan Hiiemaa, Coop Eesti juht Jaanus Vihand ning mitmed teised.

Möödunud aastal võitis tiitli toonane LHV Grupi juhtinud ning täna DNB ja Nordea ühendpanka Luminor vedav Erkki Raasuke. Mullu tiitlit võites selgitas ta, et koostöö on asi, milles eestlased üldiselt üsna kehvad on. „Emotsioonid ja hinnangud tihti takistavad. Ettevõtete klastrite sees saaks rohkem asju koos teha. Võiksime jõuda sinna, et tunnetada ära, kuidas koostöö annab palju rohkem juurde võrreldes sellega, kui koostööd ei tee.“

Kaks aastat tagasi pälvis tunnustuse reisibüroo Estravel pikaaegne juht Anne Samlik, 2014. aastal toonane Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur.

Esita oma kandidaat

Parim juht võib töötada avalikus või erasektoris, ta on eeskuju ja inspireerib.

Parima valikul lähtub majandusajakirjanikest, ettevõtjatest ja personalijuhtidest ning eelmise aasta võitjast koosnev žürii kolmest aspektist:

1. juhitava ettevõtte/organisatsiooni pikaajalised head tulemused

2. eetilisus ja vastutustundlikkus

3. juht on andnud Eestile majanduslikust väärtusest ja enda vastutada olevast organisatsioonist enamat

Konkursi korraldavad Eesti Tööandjate Keskliit, Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE, meediaettevõtted Postimees ja majandusleht Äripäev ning Pärnu Konverentsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles