Miljarditehase rajajad annavad keskkonnakomisjoni ees aru (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kohava ja Aadu Polli 
Est-For Invest OÜ-st tutvustasid jaanuaris pressikonverentsil plaani rajada Eestisse suur puidurafineerimistehas ning investeerida seeläbi Eestisse 1 miljard eurot. Paremalt: Aadu Polli ja Margus Kohava.
Margus Kohava ja Aadu Polli Est-For Invest OÜ-st tutvustasid jaanuaris pressikonverentsil plaani rajada Eestisse suur puidurafineerimistehas ning investeerida seeläbi Eestisse 1 miljard eurot. Paremalt: Aadu Polli ja Margus Kohava. Foto: Erik Prozes

Riigikogu keskkonnakomisjoni tänasel istungil annavad OÜ EST-FOR Invest esindajad selgitusi puidu rafineerimistehase projekti kohta, mille rajamise maksumus on miljon eurot. Tehas kavatsetakse rajada erinevate menetluste positiivsete tulemuste korral Eestisse.

Keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra pidas otsuste langetamisel tähtsaks keskkonnakaitse ja loodushoiuga arvestamist.

«Kõiki suurprojekte, mis avaldavad survet Eesti metsade raiumisele ja on otseses seoses Eesti metsamajanduse tulevikuga tuleb arutada täie tõsidusega. Täna tehtud valed otsused võivad hiljem valusalt kätte maksta. Seetõttu on oluline, et antud tehase puhul alustatakse just keskkonna ja looduse küsimustega,» ütles Vakra.

Projekti eestvedajate sõnul on esialgsed, ligi kaheksa kuud kestnud ettevalmistused jõudnud faasi, kus on võimalik ja otstarbekas projekti tutvustada. 30. jaanuaril esitas EST-FOR Invest rahandusministeeriumile taotluse riigi eriplaneeringu algatamiseks.

Kui eriplaneering algatatakse, siis toimub selle planeeringu  kontekstis ka keskkonnamõjude hindamine. Projekti ettevalmistuste jätkudes on tänaseks läbi töötatud projekti põhilised keskkonnakaitselised ja -teemalised parameetrid. Projekt omab lisaks väga suurele majanduslikule mõjule ka märkimisväärset keskkonna-alast dimensiooni.

Tänasel kohtumisel keskkonnakomisjoniga esitleb EST-FOR Invest projekti, milles on kesksel kohal just keskkonnaalaste probleemide ja lahenduste kirjeldamine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles