Deutsche Bank lõpetas dollarimaksete pakkumise Läti pankadele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank
Deutsche Bank Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Deutsche Bank on otsustanud peatada korrespondentpanganduse teenuste pakkumise Läti pankadele ja peatab ligipääsu dollarimaksetele.

Juba eelmisel aastal vähendas Deutsche Bank oma tegevusi Lätis ning katkestas koostöö mitme Läti pangaga, mis teenindavad välismaiseid kliente. Nüüd on Deutsche Bank Läti pankadega koostöö täielikult lõpetanud.

Deutsche Bank keeldus kommenteerimast oma edasisi plaane Lätis. Läti Kommertspankade Ühendus teatas, et Saksa panga otsus ei mõjuta Läti pankade tegevust ning et otsus võib olla seotud muutustega Deutsche Banki äristrateegias.

SEB Banka juht Ieva Tetere ütles, et Deutsche Banki otsus lõpetada koostöö Läti pankadega on teatud mõttes hinnang Läti finantssektorile, selle jätkusuutlikusele ja äristandarditele vastavusele. «Viimaste aastate sündmused on kahjustanud riigi mainet. Samas on panga otsus lõpetada Läti pankade ligipääs dollarimaksetele tõenäoliselt seotud Deutsche Banki enda arenguplaanidega,» ütles Tetere.

Mullu teatas Deutsche Bank 1,4 miljardi eurosest kahjumist. Jaanuaris trahvisid New Yorki ja Briti ametivõimud panka 630 miljoni dollariga, kuna pank ei suutnud takistada rahapesu Venemaal.

Viimastel aastatel on mitmed rahvusvahelised pangad lahkunud Läti turult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles