MKM paneb ELMO Rent autopargi 120 000 euroga enampakkumisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmo Rent
Elmo Rent Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) paneb ELMO Rent autopargi 120 000-eurose alghinnaga enampakkumisele; ostja peab avalikku autorendi teenust pakkuma ELMO masinapargiga veel vähemalt kolm aastat.

ELMO Rent autoparki kuulub 31 elektriautot ning 15 laadijat, enampakkumise hulka kuulub ka ELMO kaubamärgi 3-aastane kasutusõigus ning ELMO Rent kliendibaas. Autoparki kuuluvatest autodest on 9 Mitsubishi i-Miev ning 22 Nissan Leaf autod. Enampakkumisel olevatest 15 tavalaadijast asub kolm paigaldamata laadijat ABB AS laos ning ülejäänud 12 asuvad rendipunktides.

ELMO Rendi 12 rendipunktist 10 asuvad Tallinnas ja kaks Tartus. Rendipunkt on koht, kus saab sõitu alustada ja lõpetada ilma lisatasuta. Rendipunktid ei kuulu ELMO Rendile ja rendilepingud lõppevad 2017. aastal, enampakkumise võitjal tuleb ise rendipunktid leida või olemasolevate rendipunktide omanikega uutes kasutustingimustes läbi rääkida.

Kiirlaadijate juures asuvad rendipunktid kaotatakse ja sinna edaspidi rendipunkte ei tehta. Kiirlaadijate punktid asuvad Ülemiste kaubanduskeskuses, Haabersti Rimis, Sadama D-terminalis ning Marienthalis.

Lühirendi operaatorteenuse osutamiseks on sõlmitud hankeleping G4S Eesti AS-iga, mis kestab 2017. aasta aprillini ning ei ole enampakkumise osaks. See sisaldab elektriautode monitooringut, elektriautode igapäevast hooldust ja haldust, autode regulaarset kontrolli, puhastust, autode ümberpaigutamist, laadimist, välipesu, pisiremonti, autode viimist tehnilisse hooldusesse, intsidentide järgset kontrolli, teisaldamist, rehvide vahetust ja muud.

ELMO Rendi teenuse eest arveldamine on seni käinud kasutusaja põhiselt. Iga sõidusessiooni alguses on 5 minutit tasuta rendiaeg auto- ja juhenditega tutvumiseks. Seejärel rakendub sõidutunni tasu. Hinnakiri on seni vastavalt renditunnihind 3–6 eurot ning 24-tunnise rendisessiooni maksimumtasu 30–39 eurot. Alates teenuse avamisest 2013. aasta juulis kuni möödunud aasta oktoobri lõpuni on saadud renditasusid 456 000 euro ulatuses.

ELMO Rendi kulu oli möödunud aasta oktoobri lõpuni 386 100 eurot. Oluliseks kuluartikliks oli autode kindlustus, millele kulus sel perioodil 149 800 eurot. Lisaks oli laadimise kulu ligikaudu 1 000 eurot kuus. Autode remondi, tarvikute ja rehvide kulu eelpool nimetatud perioodil oli 38 500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles