85-aastane põllumees saab oma taluga ise hakkama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
85-aastane Anton Reinart käib oma traktoriga abiks ka külarahval.
85-aastane Anton Reinart käib oma traktoriga abiks ka külarahval. Foto: Maanus Maasing / Saarte Hääl

Saaremaal Laimjalas tegutsev 85-aastasel Anton Reinartil on väike lambakari ning 20 hektarit maad ja metsa.

«Saan ise hakkama, tänu taevale, siiamaani,» ütles Saarte Häälele FIEna tegutsev Anton Reinart. «Mõnel hommikul on küll üsna keeruline end käima saada, aga üldiselt kui hoo peale saad, siis pole viga.»

Visal Laimjala valla mehel on väikeses laudas kümmekond segaverelist utte ja jäär, kelle igapäevase kantseldamisega ta ikka veel edukalt hakkama saab. Uttede söödavarule mõeldes külvab peremees selgi kevadel hektari jagu otra. Kui põllupinna kultiveerimiseks ja külvamiseks kasutab Anton Pöide vallas elava poja võimsamat tehnikat, siis saagikoristusega saab eakas talunik ise hakkama. Ka heina niidab ja vaalutab Anton ise, kuid rullide tegemiseks kasutab abi väljastpoolt.

Kui kehv kõrvakuulmine välja arvata, pole Antonil oma sõnul vanust arvestades väga põhjust tervise üle kurta. Vanainimese selg ja jalad ei luba korraga pikalt liikuda, aga tööd saavad siiski tehtud. «Kui sõidan traktoriga või istun autorooli, siis ei ole midagi. Tund aega peab ühe valuga vastu küll,» kinnitas Anton.

Pikemalt loe Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles