Maxima pöördus alkoholiseaduse asjus õiguskantsleri poole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillikuine pilt Maxima poest Tallinnas
Aprillikuine pilt Maxima poest Tallinnas Foto: Laura Oks

Kaubanduskett Maxima Eesti OÜ pöördus õiguskantsleri poole, et saada hinnang alkoholi- ja reklaamiseadusele, kuna seaduse koostamisel pole järgitud hea õigusloome ja normitehnika eeskirja.

Ühe muudatusena täiendab eelnõu alkoholiseadust punktiga, mille kohaselt alkohoolse joogi väljapanek ei tohi olla märgatavalt nähtav väljastpoolt müügikohta. Kauplustes, mille müügisaali pindala on üle 450 ruutmeetri, ei tohi alkohoolse joogi väljapanek olla nähtav ülejäänud müügisaalist.

Maxima hinnangul ei ole eelnõu puhul koostatud väljatöötamiskava ning eelnõu seletuskirjas ei ole välja toodud eelnõuga planeeritud mõjusid. Samuti ei ole võimalik hinnata mõjude selgitamata jätmise tõttu nende olulisust ja vajadust mõjude analüüsi järgi.

Setõttu palub kaubanduskett õiguskantsleri seisukohta alkoholiseaduse ja reklaamiseaduse muutmise seaduse eelnõu vastavusele hea õigusloome ja normitehnika eeskirjas kehtestatud väljatöötamiskava ja seaduse mõjude selgitamise ning vajadusel mõjude analüüsi nõuetele, kirjutas Maxima avalike suhete juht Katja Ljubobratets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles