Veeldatud maagaasi tarbimine teeb Baltikumis võidukäiku (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LNG. Foto on illustreeriv.
LNG. Foto on illustreeriv. Foto: Reuters

Veeldatud maagaasi osakaal Balti gaasiturul on kasvamas ning gaasijuhtmete kaudu tarnitava gaasi tarbimine langemas, ütles Eesti Energia esindaja sel reedel.

«Veeldatud maagaasi tarbimine jätkab kasvamist. See on tõenäoline,» ütles Eesti Energia esindaja Aivar Tihane pressikonverentsil Leedu, Läti ja Poola ajakirjanikele Tallinnas.

Tihane ei täpsustanud, kas Eesti Energia on sõlminud veeldatud maagaasi ostulepinguid, kuid ütles, et firma plaanib veeldatud maagaasi ostmist läbi Klaipeda terminali ja hoiustada seda Läti Incukalnsi maagaasihoidlas.

Tihase sõnul on Gazpromi hinnapoliitika, mida ta kirjeldas kui «tarbijate sõbralikkuse ruutjuurt», üks põhjuseid, miks veeldatud maagaasi turg laieneb.

Tema sõnul on mudel, millega Gazprom gaasi müüb väga keeruline ja muudab hinnad ebastabiilseks.

Pärast Leedule tehtud 20 protsendise hinnaalanduse lõppemist plaanib Eesti Energia tütarfirma Enefit hakata gaasi müüma Leedus.

Tihase sõnul saab Enefiti turuosaks alguses 10 protsenti, kuid ettevõte plaanib laieneda pärast ühise Balti gaasituru loomist aastal 2020.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles