President Kaljulaid hiidlaste vastuseisust meretuulepargile: ma ei suuda seda väga hästi mõista (26)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid tutvub olukorraga maakondades.
President Kersti Kaljulaid tutvub olukorraga maakondades. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Rohkem kui nädala eest Hiiumaad külastanud president Kersti Kaljulaid ütles intervjuus kohalikule lehele, et ta ei suuda mõista hiidlaste vastuseisu saare loode- ja põhjarannikule rajatava Eesti esimese meretuulepargi suhtes, kuna taastuvenergiat on Eestil vaja ja tegemist on tulevikuenergiaga.

«Ma ei suuda seda väga hästi mõista sellepärast, et taastuvenergiat on meil vaja. Päikeseenergiat meil ju on ja ka Hiiumaal on nüüd päris korralik ja päris värske päikeseenergiapark, aga see võtab ruumi maa peal ja maa, ma usun seda, läheb ka siin üha kõrgemasse hinda, mida rohkem inimesed saavad lubada endale looduskaunis kohas elamist,» vahendab Hiiu Leht president Kaljulaidi vastust küsimusele, mida arvab tema hiidlaste jätkuvast vastuseisust suurele meretuulepargile.

Kaljulaid lisas, et kahtlemata on taastuvenergia tulevik. «Tuul muidugi on selline energialiik, mis vajab kompenseerimist teiste tootmisliikide poolt ja energia salvestamises oleme me veel üsna nõrgad, aga meretuulepark on kaugel, see ei kosta magamistuppa – ma arvan, et see on ikkagi tuuleenergia kasutamise meeldiv meetod,» märkis ta.

Ka ütles president, et kui vaadata pikema kogemusega riikide, nagu näiteks Taani kogemust, et kui kaua meretuuleparkide tuulikute vundamendid vastu peavad ja millised on probleemid, mis seal on ilmnenud, siis tuleks neid kogemusi ära kasutada ja seeläbi tulevikus esineda võivaid probleeme vältida. «Päris ma sellest vastuseisust - et üleüldse mitte -, siiski aru ei saa,» jäi Kaljulaid endale kindlaks.

Loe pikemalt Hiiu Lehest.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles