Tere: suhkrumaks toob keemiliste magusainetega piimatooted (8)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere kardab, et suhkrumaks toob keemiliste magusainetega piimatooted.
Tere kardab, et suhkrumaks toob keemiliste magusainetega piimatooted. Foto: Panther Media/Scanpix

Piimatootja Tere ASi tootearendusspetsialisti Irmeli Skromani sõnul ei ole suhkrumaksu kehtestamine hea mõte, kuna see viib võidukäigule keemiliste magusainetega piimatooted.

Skroman ütles, et praegu ei ole suhkrusisaldus piimatoodetes Eestis probleem, mis vajaks täiendavat reguleerimist. «Küll aga leiame, et, kui Eestis kehtestatakse suhkrumaks, siis võib kasvada keemiliste magusainetega piimatoodete osakaal.»

Tema sõnul on Soomes suhkrumaksu vitsad käes ja keemiliste suhkruasendajatega piimatooted hüppeliselt kasvanud. «Kuna tarbijad soovisid siiski maitsekamaid tooteid, siis tõid tootjad pärast suhkrumaksu kehtestamist lettidele suure hulga magusainetega jogurteid ja kohupiimakreeme. See ei ole kindlasti kogemus, mida Eesti võiks järgida,» rääkis ta. 

Skromani sõnul on Tere suhkrusisalduse vähendamisega teinud tööd juba pikemat aega. «Aastast 2011 oleme ligemale sadakonnas uues tootes vähendanud suhkrut pea kolmandiku võrra.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles