Arakas: Eesti inimesed on palgakasvu ära teeninud! (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Arakas.
Viljar Arakas. Foto: Eero Vabamägi

EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas ütles, et kuigi palgakasv on viimastel aastatel ka ettevõtete kasumlikkust söönud, on Eesti inimesed selle ära teeninud. 

«Kasv on olnud liiga kiire, kuid samas ei saa ju olla probleem see, kui Eesti inimestel läheb täna paremini kui kunagi varem. Kui ma panen endale korra poliitiku mütsi pähe, ütlen populistlikult, et Eesti inimesed on palgakasvu ära teeninud!» ütles Arakas intervjuus Äripäevale

Arakas tõi välja, et ettevõtjate olemasolu õigustus on selle palgakasvu probleemi lahendamine. «Kellele ei meeldiks müüa eluaeg odavat tööjõudu ja ise selle pealt teenida? See aga ei peaks olema Eesti riigi arengutee,» rääkis kinnisvaraettevõtja. 

Ta rõhutas, et just kiire palgakasv on see, mis sunnib ettevõtjaid olema innovaatiline ja leidma lahendusi, millele ei mõeldaks siis, kui kiiret palgakasvu poleks. «Lõpuks sellest majandus võidab. Palgakasv ongi ora, mis peab ettevõtjat torkima.»

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles