Europarlament hääletas rändlustasude kaotamise poolt

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlament.
Euroopa Parlament. Foto: SCANPIX

Euroopa parlament kiitis täna 549 poolt- ja 27 vastuhäälega heaks otsuse, mis peaks kaotama rändlustasud Euroopa Liidus alates 15. juunist.

Praktikas tähendab see, et kõnede pidamine ja lühisõnumite saatmine Eurooa Liidus ringi liikudes täiendavaid tasusid kaasa ei too.

Teine lugu on mobiilse internetiga, mille puhul vähemalt Eesti klientide jaoks rändlustasud säilivad, kuna Eesti mobiilioperaatoritel tuleb kinni maksta oma välismaal viibivate klientide tarbitud internet sealsetele operaatoritele ning see nn hulgihind on kallim kui mobiilse interneti tasud Eesti-siseselt.

Tele2 ja Elisa on näiteks operaatorid, kes taotlevad tehnilise järelevalve inspektsioonilt eriluba rändlustasude nõudmise jätkamiseks ka pärast 15. juunit.

Seega ei pea päris täpselt paika digivolinik Andrus Ansipi tänases avalduses öeldu, mille kohaselt ei pea inimesed Euroopas ringi reisides enam oma mobiilis andmesideteenust kinni panema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles