Amazoni juht panustab kosmoseturismile

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos.
Jeff Bezos. Foto: Isaiah Downing / Reuters / Scanpix

Maailma suurima internetipoe Amazon asutaja, suuromanik ja juht Jeff Bezos, kes tõusis eelmisel nädalal rikkuselt teiseks inimeseks maailmas, plaanib pakkuda esimesi kommertskosmosereise juba järgmisel aastal. Selleks kavatseb ta müüa maailma ühe edukaima internetifirma aktsiaid aastas miljardi dollari eest ning investeerida tulu oma kosmosefirmasse Blue Origin.

Seda, et 53-aastasel ameeriklasel tuleb rahast puudu, ei maksa eriti karta. Bezos on Amazoni suurim aktsionär ja talle kuulub 80,9 miljonit aktsiat. Kuna aktsia hind on praegu umbes 910 dollarit, tuleb tal miljardi dollari saamiseks müüa veidi üle miljoni väärtpaberi.

Bloomberg hindab Bezose vara väärtuseks 78 miljardit dollarit ja Amazoni peetakse üheks suurema potentsiaaliga tehnoloogiaettevõtteks maailmas. Selle aasta kolme kuuga on internetipoe suuromaniku vara väärtus kasvanud 13 miljardi dollari võrra ning eelmisel nädalal tõusis ta Bill Gatesi järel rikkuselt teiseks inimeseks maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles