Piibemann lükkas petukaubamaja Crazydeal ette tankistiproua Hongkongist

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskustes Crazydeal lubas viimae hetkeni kaupa "homme" kätte
Raskustes Crazydeal lubas viimae hetkeni kaupa "homme" kätte Foto: Kuvatõmmis

Kliendid kümnete tuhandete eurode ulatuses kaubata jätnud ning riigi ees suurt maksuvõlga omav Crazydel Group OÜ sai eile Keith Piibemanni asemel endale uue põneva juhatuse liikme – daami Hongkongist.

Tarbijakaitseameti nõudel nüüdseks suletud veebikaubamaja uueks juhatuse liikmeks on täpsemalt  kohe 28-aastaseks saav Erza Jane Maranda Gasoc. Naine elab küll Hongkongis, kuid isikukood on tal täiesti Eesti oma. Lisaks on ta juhatuse liikmeks veel kahes Eesti ettevõttes: Kofferton OÜ ja Fermosten OÜ.

Äriregistri andmeil on eile toimunud teinegi huvitav muudatus Grazydeali omanikettevõttes – selle menetlusdokumentide kättesaamise pädev isik on nüüd firmade likvideerimisega tegelev Rauakeskus OÜ – ettevõte, mille üks omanikest on samuti Hongkongis registreeritud ettevõte JGB Limited ja mille üks pakutav teenus ongi nn tankistide leidmine ettevõtete juhtideks.

Täpselt sama skeemi kasutas Keith Piibemann ka veebikaubamaja eelmise omanikettevõtte Grazydeal OÜ (Grazy Trading) likvideerimiseks. Tõsi, siis sai uueks juhatuse esimeheks küll keegi Filipiinidelt.

Crazydeali maksuvõlg Eesti riigi ees on tänaseks juba 39 323 eurot.

Maksu- ja tolliamet sellisele skeemitamisele kuidagi hinnangut anda soovi. «Konkreetsete isikute ja ettevõtete tegevust ega võimalikke maksumenetlusi me maksusaladuse hoidmise kohustusest tulenevalt kommenteerida ei saa,» ütles Postimehele ameti esindaja Mailin Aasmäe.

Tarbijakaitseamet pani juba jaanuaris Crazydeal Group OÜ e-poed musta nimekirja, et hoiatada tarbijaid probleemide eest, mis kauplejaga olid tekkinud. Üle-eelmise nädala lõpus otsustas ettevõtte suhtes väärteomenetluse alustanud amet lõpuks veebimajutuse pakkuja abiga piirata veebilehele crazydeal.ee avalikku ligipääsu.

10. märtsil tegi tarbijakaitseamet politsei- ja piirivalveametile ka süüteoteate Crazydeal Group OÜ kohta.

Tänaseks on tarbijakaitseametisse pöördunud 703 tarbijat, kes on tellinud kaupa crazydeal.ee veebipoest ja kelle ees kaupleja ei täida oma kohustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles