Kristiine keskuse müügist saadud raha läheb uue kaubanduskeskuse loomiseks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ernesto Preatoni 2007. aasta oktoobris lahkumas Harju maakohust, kui otsustati lõpetada ärimehe ja tema endiste alluvate  maksuseaduse rikkumise süüasja arutamine.
Ernesto Preatoni 2007. aasta oktoobris lahkumas Harju maakohust, kui otsustati lõpetada ärimehe ja tema endiste alluvate maksuseaduse rikkumise süüasja arutamine. Foto: Raigo Pajula.

Ernesto Preatoni osalusega Pro Kapital teeb Cityconilt Kristiine keskuse eest saadava 105 miljoni euroga teoks kümme aastat plaanitud projekti - uue suure kaubanduskeskuse Tallinnas Peterburi teel, kirjutab Äripäev.

«Pärast müügitehingut Cityconiga on Eestis plaanitud jätkata Tondi kvartali uute etappidega, Kalaranna kinnistu detailplaneeringuga ja alustada täiesti uue kaubanduskeskuse rajamist,» kinnitas Pro Kapitali juhatuse liige Ervin Nurmela. Nurmela täpsustas, et uut keskust kavandatakse Peterburi teel endise lihakombinaadi alal laiuvale kinnistule, mille omanik on Pro Kapitali tütarettevõte AS Tallinna Moekombinaat.

Uuele keskusele ei pruugi kliente jaguda. «Statistiline fakt on see, et Tallinnas on kaubanduspinda ühe elaniku kohta juba üle Euroopa keskmise ja kui siia juurde panna see fakt, et Eesti elanike ostujõud on suhteliselt tagasihoidlik võrreldes Euroopa keskmisega, siis kaine mõistus ütleb, et ei ole küll võimalik siia juurde ehitada 30 000 ruutmeetrit kaubanduspinda, kus saaks ka omanikule sissetulekut,» ütles Ülemiste Keskuse tegevdirektor Guido Pärnits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles