Kaubandus näeb Ida-Virus tulevikku (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Astri Keskuse viimane laienemine jäi aastasse 2014 ning siis kasvas keskuse müügipind 40 000 ruutmeetrini.
Narva Astri Keskuse viimane laienemine jäi aastasse 2014 ning siis kasvas keskuse müügipind 40 000 ruutmeetrini. Foto: Sergei Stepanov / Põhjarannik

Kuigi on üldteada, et Ida-Virumaa on üks kiiremini inimestest tühjaks jooksev piirkond Eestis, ei paista see heidutavat ei kaubanduskeskuste pidajaid ega mitmeid kaupmehi, kes soovivad seal järjekindlamalt kanda kinnitada.

Praegu rohkem kui 10 000 ruutmeetril tegutseva Vironia keskuse müügipind suureneb ka sel sügisel, kui oma esimese kaupluse Ida-Virumaal avab kauplus Magaziin. Selle ja mõne väiksema kaupluse juurdetulekuga lisandub Vironia keskusele 1100 ruutmeetrit kaubanduspinda. Uute kaupluste avamine peaks sügiseks looma juurde 20–30 töökohta.

«Kui meie poed Eesti kaardile kanda, siis Ida-Virumaa on piirkond, kus meid veel piisavalt ei teata, kuid mujal nähtu-kuuldu põhjal puudust tuntakse,» põhjendas Ida-Virumaale laienemist maarahvapoena tuntud Magaziini kaupluste turundusjuht Margit Lukka. Ettevõttel on üle Eesti kümme kauplust, neist kolm juba ka Tallinnas.

Vironia ei ole ainus piirkonnas tegutsev kaubanduskeskus, mis on viimase viie aasta jooksul kaubanduspinda suurendanud. Seda on teinud ka 1997. aastast Narvas tegutsev ja kolme keskust haldav Astri Grupp, kelle alla kuuluvad Astri keskus, Fama keskus ja Tempo Mööblimaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles