Eksminister Riivo Sinijärv sai finantsinspektsioonilt loa hakata laenu andma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riivo Sinijärv
Riivo Sinijärv Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Finantsinspektsioon väljastas esmaspäeval krediidiandja ja hüpoteekkrediidiandja tegevusloa Kemotex Finance OÜ-le, mille juhatuse liige on diplomaat ja endine välisminister Riivo Sinijärv. 

Küsimusele, millega uus krediidiettevõte tegelema hakkab, ei soovinud Sinijärv vastata. «Teeme seda koos lapselapsega. See on nii väike asi, sisuliselt perefirma, ja seal pole suurt midagi rääkida,» ütles ta. 

Kemotex Finance OÜ esitas Finantsinspektsioonile taotluse krediidiandja ja hüpoteekkrediidiandja tegevusloa saamiseks 3. novembril 2016.

Ettevõtte juhatuse liikmed on Riivo Sinijärv ja tema lapselaps Gert Mattias Purje ning ettevõttes omab ainuosalust Kemotex Invest OÜ.

Riigikogus 18. veebruaril 2015 vastu võetud seaduse põhjal allutati krediidiandjad ja -vahendajad Finantsinspektsiooni järelevalvele. Tegevusluba omavad krediidiandjad on avaldatud Finantsinspektsiooni veebilehel turuosaliste registris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles