Soomet on tabanud turismibuum

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana mullu detsembris oma saaniga Rovaniemi lähistel sõitmas. Eelmise aasta lõpus oli Lapimaal viimase kümnendi vilkaim jõuluhooaeg.
Jõuluvana mullu detsembris oma saaniga Rovaniemi lähistel sõitmas. Eelmise aasta lõpus oli Lapimaal viimase kümnendi vilkaim jõuluhooaeg. Foto: Pawel Kopczynski / Reuters / Scanpix

Soome on muutunud kogu maailma turistide silmis üha populaarsemaks sihtkohaks, seejuures on külastajaid rohkem nii alati menukal Lapimaal kui mujalgi. Alates möödunud sügisest on Soomet nimetatud atraktiivseks reisisihiks mõjukates väljaannetes, maailma suuremates ja tuntumates turismiajakirjades-reisijuhtides.

Üsna selgeid märke buumist oli näha juba eelmise aasta lõpus, kui Lapimaal oli viimase kümnendi vilkaim jõuluhooaeg. Lapimaa viide lennujaama tehti detsembris kokku 520 tšarterlendu, neist 46 saabusid välismaalt, kirjutas Soome majandusleht Kauppalehti jaanuari keskel.

«Tavalisest vilkamal jõuluhooajal oli rekordiline nõudlus põhjapõdra-, koera- ja mootorkelgusafarite järele,» ütles majanduslehele Rovaniemi turismiarenduskeskuse Visit Rovaniemi tegevjuht Sanna Kärkkäinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles