Palo poolt tõrjutud Kärmas pani kuu aega varem ameti maha (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva juhatuse senine esimees Aavo Kärmas tunnistas veebruari lõpus, et talle tuli ettevõtte nõukogu otsus suure üllatusena.
Omniva juhatuse senine esimees Aavo Kärmas tunnistas veebruari lõpus, et talle tuli ettevõtte nõukogu otsus suure üllatusena. Foto: Jaanus Lensment

Kui algselt pidi üle kümne aastat Eesti Posti juhtinud Aavo Kärmase viimane tööpäeva olema 30. aprill, siis nüüd on selgunud, et Kärmas otsustas juba kuu aega varem ise ametist lahkuda.

Omniva andis täna varahommikul meediaväljaannetele pressiteate vahendusel teada, et algselt 1. maist ametisse asuma pidanud Eesti Posti uus juht Joona Saluveer alustas tööd juba tänasest. 

Saluveeri valis Eesti Posti nõukogu ettevõtte uueks juhiks 16. veebruaril. Samaaegselt andis Omniva teada, et ettevõtte senise juhi Aavo Kärmase viimane tööpäev on 30. aprillil. 

Postimees kirjutas veebruari lõpus, et ettevõtte juhi vahetuse taga võib olla eelmise aasta sügisest ametis oleva ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo kapriis, kes mõjutas nõukogu liikmeid sellist otsust tegema, kuigi veel eelmisel sügisel olid nõukogu liikmed andnud heakskiidu Kärmase jätkamisele.

Küsimusele, kas nüüd on kuu aega ettevõttel kaks juhti, öeldi Omniva avalike suhete osakonnast, et nii see siiski ei ole. Nimelt otsustas Aavo Kärmas nõukoguga kokkuleppel asjad kiiremini üle anda ja kuu aega varem ametist lahkuda.

Postimehele veebruari lõpus antud intervjuus ütles Kärmas, et tal on kahju lahkuda niivõrd võimekast meeskonnast nagu täna ettevõttes on. Esimese asjana pärast ameti maha panemist lubas ta aga ellu viia oma lapsepõlveunistuse ning reisida Uus-Meremaale ja Austraaliasse.

Tänasest Eesti Posti juhtimise üle võtnud Joona Saluveer on töötanud Omniva Läti äriüksuse juhina alates 2012. aastast ning aidanud üles ehitada Omniva Läti ja Leedu pakiautomaadivõrgustiku. Enne Omnivat töötas ta Leedus erinevate Eesti ettevõtete, sealhulgas Prike ja Stokkeri juhina. 

Saluveeril on magistrikraad Tartu Ülikooli strateegilise ärijuhtimise erialalt ning bakalaureuse kraad Rootsi majanduskooli Riia harust.

Juhatuse esimehe leping sõlmiti viieks aastaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles