Veel üks Brexiti kõrvalmõju: tervislik toitumine muutub brittide jaoks kallimaks (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupood Londonis.
Toidupood Londonis. Foto: Anthony Devlin/AP

Rabobanki analüüsi järgi tõusevad Ühendkuningriigis pärast Brexitit puu- ja köögivilja hinnad 5-8 protsenti, kirjutab Bloomberg.

Mullu tuli 71 protsenti toiduimpordist Ühendkuningriiki Euroopa Liidust. Rabobanki vanemanalüütiku Harry Smiti sõnul pole brittidel omamaist alternatiivi sellises mahus kusagilt võtta. "Nende kodumaine tootmine ei suuda seda vahet katta," nentis analüütik.

Smit lisas, et ilmselt väheneb mõnevõrra nõudlus nende toodete järele, mis peaks veidi hinnatõusu tasakaalustama, kuid üldjoontes jääb hinnatõus puu- ja köögiviljadele siiski 5-8 protsendi vahele.

Sel nädalal andis Suurbritannia alaline esindaja Brüsselis Sir Tim Barrow Euroopa Ülemkogu presidendile Donald Tuskile üle kirja, millega algatati Brexit. 

Suunis lahutusläbirääkimisteks võetakse ELis ametlikult vastu alles kuu aega hiljem, 29. aprillil aset leidval EL27 kohtumisel Brüsselis. Läbirääkimisi Suurbritanniaga alustatakse kõige varem aga alles mais, pärast ELi 27 ministri kohtumist.

Läbirääkimised hakkavad toimuma Brüsselis, nendeks on kavandatud kaks aastat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles