Marcel Vichmanni firma nõuab Kalle Norbergi pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Norberg endise abikaasaga.
Kalle Norberg endise abikaasaga. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Ärimees Marcel Vichmanni firma OÜ Moonrider nõuab Harju maakohtus mitmete Eesti rikaste inimeste rahaasjade korraldamisega tegelenud Kalle Norbergi pankrotti.

Kohus pidi Norbergi vastu laekunud pankrotiavaldust arutama asuma esmapäeval. Harju maakohtu pressiesindaja ütles, et istung lükkus edasi, sest võlgnik ei ilmunud istungile ja kohtul puuduvad andmed selle kohta, et võlgnik oleks kohtukutse ja materjalid kätte saanud. Uueks istungiajaks määras kohus 11. aprilli pärastlõuna.

Eesti Ekspress kirjutas eelmisel nädalal, et Läti päevalehe Diena vastuolulise müügitehingu vahendajana rahvusvahelise tuntuse saavutanud Norberg on raskustesse sattumise järel oma klientidele miljoneid eurosid võlgu.

Ekspress nimetas inimestena, kellele Norberg raha võlgneb ja kes varem tema abil oma isiklikke rahaasju korraldasid Vichmanni kõrval Arnout Lugtmeijerit, Igor Pihelat ja Hans H. Luike.

Väidetavalt on Norberg, kelle Eestis asunud firmad on tegevuse lõpetanud ja pankrotis ning kelle kodu oksjonil müüki läks, Prantsusmaal Monaco lähistel suutnud säilitada jõuka elustiili. Oma tööandjaks nimetas Norberg ajalehele antud usutluses Rowland Capital Managementi.

Ekspressi hinnangul ulatus vara, mida Norberg oma klientide volituste alusel 2008. aasta alguses haldas, 850 miljoni euroni. Kriisi jooksul langes see nulli ning üles jäid ka võlad.

Üks Norbergi Eesti firmadest, Knor Invest OÜ pankrotistus aasta tagasi märtsis. Selle firma pankrotti nõudis Eesti Näitused, mille omanik on Pihela. Norbergi 1881-ruutmeetrise pinnaga seitsmetoalise basseiniga eramu Tabasalu alevikus pani täitur 2009. aasta lõpul müüki 6,5 miljoni kroonise alghinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles